lørdag 17. mars 2012

"Vi er så få her i landet..."

Så skjedde det vi fryktet. Håpet vi hadde ble knust i kveld. Herculesflyet "Siv" er ikke lenger savnet, og svensk politi sier nå i kveld at det ikke lenger er forutsetninger tilstede for å finne overlevende.


"Vi er så få her i landet, hver fallen er bror og venn" leste Nordahl Grieg over radioen den 17 mai 1940. Slik merker vi tapet av fem kolleger i dag også. Luftforsvaret er en liten forsvarsgren.

Besetningene på Forsvarets Herculesfly har vært ute mange vinterdager før. Aldri har vi hatt store uhell med dette flyet. Ikke før nå. Mange er de som gjennom sin førstegangstjeneste har kommet seg trygt hjem på permisjon med dette flyet. Mange er de som kjenner både flyet og besetningene. Mange er de som med klump i halsen har tatt i mot flyet og besetningene som har kommet for å hente dem og bringe dem hjem. Mange er de som har opplevd hverdagsheltene om bord.

Vi kjenner hverandre. Vi kjenner hverandres familier. Vi kjenner tapet av fem kolleger både fysisk og mentalt.

Tankene og omsorgen går først og fremst til de nærmeste pårørende og kolleger.

Det er lite vi kan gjøre for å lindre deres sorg og fortvilelse. Men de skal vite at vi føler med dem. Tenker på dem. Sørger med dem.


Ole-Asbjørn Fauske

Eller på Bloggurat.

2 kommentarer:

  1. Vila i frid vapenbröder och -syster. Låt oss hoppas att det gick fort och utan räsdla eller oro.

    SvarSlett
  2. Mina kondoleanser till de närmaste anhöriga, det Norska försvaret som mist kollegor och till vårt broderland Norge.
    Vi delar er sorg i denna förfärliga olycka.

    Kapten Jan-Olov Holm Hemvärnet i Sverige

    SvarSlett